| Autor |
Spotkanie z JE Lordem Kanclerzem Adrianem Scottem |
x Massimiliano de Medici
U�ytkownik
Post�w: 68
Data rejestracji: 26.12.08 |
| Dodane dnia 10-03-2009 21:48 |
|
|
Moi Mili! W związku z tym, że pojawiło się wiele niepewności przed podpisaniem unii z KE Strażnica Pieczęci Zagranicznej postanowiła coś z tym zaradzić. Zaprosiłem JE LK Adriana Scotta na debatę poświęconą właśnie unii. Podczas tej rozmowy będzie można zadać pytanie Jego Ekscelencji. Spotkanie zostało zaplanowane na piątek 13 marca na godzine 20:00 na czacie PKR.Gorąco wszystkich zapraszam!
(--)\r\nks Massimiliano de Medici\r\nStrażnik Pieczęci Zagranicznej\r\nPaństwa Kościelnego Rotria |
|
| Autor |
RE: Spotkanie z JE Lordem Kanclerzem Adrianem Scottem |
Sykstus I
Super Administrator

Post�w: 181
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 10-03-2009 23:01 |
|
|
Doskonale sądzę, że to spotkanie pomoże nam rozwiać wszelkie wątpliwości.
(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
| Dodane dnia 11-03-2009 14:44 |
|
|
Tak, to świetny pomysł.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 14-03-2009 08:08 |
|
|
|
Tylko niestety spotkanie się chyba nie udało. |
|
| Autor |
Giovanni Ganganelli
U�ytkownik
Post�w: 16
Data rejestracji: 28.12.08 |
| Dodane dnia 15-03-2009 20:16 |
|
|
Ekscelencje!
Niestety przyczyny techniczne uniemożliwiły mi pojawienie się na chacie przed godziną 20:15. W takim wypadku proponuję rozstrzygnięcie wszystkiego w tym temacie na forum.
Wiem, iż istnieją głosy sprzeciwu wobec Unii Rotrii z Elderlandem. Chętnie wysłucham co, odnośnie Unii, niepokoi Wasze Ekscelencje. Dlatego też zapraszam wszystkie osoby zainteresowane do dyskusji.
Elderland jako partner pełny dobrej woli dla Państwa Kościelnego Rotrii, pragnie odnowić dialog i utrzymać sojusznicze stosunki między naszymi państwami. Zależy nam na wzajemnej pomocy obywateli obu krajów, w celu budowania wspólnej siły polityczno-kulturalno-społecznej. Rozwój w oparciu o zasady kościoła, tradycji i właściwych wartości. Podpisanie traktatu unijnego zapewni wzrost liczby obywateli obu państw, a co za tym idzie wysoko je uklasyfikuje. Szczególnie w dobie kryzysu takie wzmocnienie jest nam potrzebne. Jeśli zaś Unia nie będzie się sprawdzała, to istnieje furtka w postaci jej wypowiedzenia.
Proszę przedstawiać tu wszystkie sugestie, uwagi i pytania odnośnie traktatu unijnego. Odpowiem i postaram się pomóc.
Edytowane przez Giovanni Ganganelli dnia 15-03-2009 20:26 |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 16-03-2009 16:35 |
|
|
Ja nie mam żadnych ,,przeciw" dla Unii - przynajmniej ja tak to widzę. W dobie kryzysu trzeba łączyć się, albo upadać.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

Post�w: 193
Data rejestracji: 22.12.08 |
| Dodane dnia 16-03-2009 21:01 |
|
|
Wasza Ekscelencjo, martwi mnie to, że Stolica Apostolska utraci swą suwerenność i praktycznie zyska miano prowincji KE a co za tym idzie Patriarcha stanie się wasalem Króla Elderlandu. Po części zdaję sobie sprawę, że taka unia jest potrzebna ale nie jestem w 100% przekonany do tej propozycji.
(-) kard Lorenzo de Medici |
|
| Autor |
Sykstus I
Super Administrator

Post�w: 181
| Dodane dnia 16-03-2009 21:13 |
|
|
Bracia natomiast ja nawołuję do podpisania traktatu unijnego. Jeśli Bracia nadal będą oponować będę zmuszony użyć pełni swej władzy i podpiszę traktat.
(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc |
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 17-03-2009 14:00 |
|
|
Ja zgadzam się bratem Lorenzo i właśnie ja także mam takie obawy. Ale cóż niech się dzieje co chce...
|
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 17-03-2009 17:46 |
|
|
Bracia, coś wam pokażę:
http://www.elderland.cal.pl/rotria/
Nasza nowa strona, na lepszym serwerze, jeszcze nie aktualna, ale zabieram się za to od czwartku. Pierwszy skutek Unii!
http://www.expo.ugu.pl/
Tam jest nasza nowa strona Uniwersytetu, przeniesiemy ją też na cba.pl Czyż nie wspaniała?
A co do wasalności Jego Świątobliwości: dawniej wasal króla lub cesarza był zobowiązany na wezwanie pana wystawić armię, płacić trybut i dochowywać mu wierności. Nas obowiązuje tylko to ostatnie, przy czym obowiązuje to też w sojuszu. To zjednoczenie, jak unia Korony Królestwa Polskiego i Wielkiego Księstwa Litewskiego. Korzyści będą bardzo duże.
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 17-03-2009 18:30 |
|
|
Dobrze zgadzam się na unię.
|
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

| Dodane dnia 17-03-2009 22:56 |
|
|
W takim razie przyznaję rację Ekscelencji Kamerlingowi.
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 18-03-2009 13:49 |
|
|
|
Więc ja także podpisuje go znów.Wkońcu wszyscy inni podpisali go ,a wśród nich kardynałowie i Patriarcha których musze słuchać |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 23-03-2009 04:43 |
|
|
A ja wyraże swoje moralne weto. Nie mogę się zgodzić, żeby Rotria tracił po raz drugi swoją niepodległość. Jestem pewny że Elderlandem rządzą mądrzy ludzie, z którymi będziemy mogli wynegocjować traktat z mniejszymi poświęceniami.
A jeżeli się nie mylę, Bracie Kamerlingu, ani Litwini ani Rusini nie byli zadowoleni z Unii.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 23-03-2009 16:08 |
|
|
Bracie Prefekcie, ależ Litwa dzięki temu stała się krajem lepiej rozwiniętym. Z porośniętych puszczami bagien wyrósł bogaty kraj. Rozwinęła się kultura i dotarło do nich chrześcijaństwo.
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 23-03-2009 16:47 |
|
|
Ale de facto przestała istnieć. Adam Mickiewicz pochodził z Litwy, ale nie mówi się o nim że był Litwinem, tylko że był Polakiem.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 23-03-2009 18:46 |
|
|
Nie przestała istnieć. Naród przetrwał, a kraje żyły w zgodnej Unii. Przyjęto mówić o Rzeczpospolitej Obojga Narodów Polska, gdyż w Koronie Królestwa Polskiego rządził Król, a na Litwie Wielki Książę. Król był ważniejszy 
Sam Mickiewicz pisze: ,,Litwo, ojczyzno moja!"
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

| Dodane dnia 25-03-2009 09:20 |
|
|
Drodzy Bracia ! Jak widać propozycja unii nie cieszy się zbyt wielkim poparciem. Dlatego jak już wcześniej wspomniałem Jego Świątobliwości, należy zrezygnować z tej oferty. Sądzę, że KE powinno wywiązać się z poprzedniej unii i zapewnić nam wolny i nieograniczony dostęp do SG a dopiero później myśleć o podpisani kolejnego traktatu.
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 25-03-2009 16:15 |
|
|
Zgadzam się z Ekscelencją Sekretarzem. A do tego czasu można negocjować korzystniejszy traktat.
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 25-03-2009 22:12 |
|
|
A więc, nie będę stawiał przeszkód. Jego Świątobliwość podejmie słuszną decyzję.
|