| Autor |
Dymisja |
Sykstus I
Super Administrator

Post�w: 181
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 16-03-2009 21:12 |
|
|
Czcigodni Bracia, Szanowna Prefekturo!
W trosce o przyszłość tego urzędu poważnie zastanawiam się nad dymisją Brata naszego kardynała Victora de Zepp. Brat Victor od dłuższego czasu nie pokazuje się na forum Stolicy Apostolskiej a co za tym idzie nie wywiązuje się z powierzonych mu obowiązków. Dlatego jeśli w przeciągu następnych II tygodni nie uświadczę obecności Brata Prefekta, niezwłocznie podejmę decyzję o jego dymisji.
Apostolskie pozdrowienia (-) Sykstus I
(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc |
|
| Autor |
RE: Dymisja |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
| Dodane dnia 17-03-2009 17:38 |
|
|
Wasza Świątobliwość Najjaśniejszy Panie!
Poczuwam się w obowiązku obrony honoru mego ojca. Z moich informacji wynika, iż ma on nadal kłopoty z komputerem. To jest przyczyną jego nieobecności zarówno w Rotrii jak i w Surmenii.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 23-03-2009 04:22 |
|
|
Umiłowany Synu! Dziękuję za Twoje słowa, ale poczuwam się do odpowiedzialności, mimo że nie jest to do mońca moja wina. Chcę zrezygnować z urzędu Prefekta - przynajmniej na jakiś czas.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 23-03-2009 16:06 |
|
|
Najdroższy Ojcze!
Jezeli chcesz, mogę ci pomagać w pełnieniu obowiązków. Wystarczy poprosić.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 23-03-2009 16:42 |
|
|
Wiem Synu, że Ty zawsze jesteś chętny do pomocy, ale zrezygnuję. Muszę nadrobić zaległości ogólnie z v-życia.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 23-03-2009 18:43 |
|
|
Rozumiem, Ojcze.
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 25-03-2009 14:08 |
|
|
Ja mam pomysł co do prefekta .By zrobić z niego jakby marszałka KA a zarazem vice-premiera albo ministra MSW Do jego zadań (oprócz tych co teraz są ) : - otwieranie i zamykanie obrad KA - otwieranie i zamykanie obrad KK (za zgodą Karmelinga) - zajmowanie się sprawami jakby prefekt był ministrem MSW - do niego członkowie KA zgłaszali by projekty itp Zarazem prefekt musiał by być członkiem KA |
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 25-03-2009 15:43 |
|
|
Myślę, że te przekształcanie jest niepotrzebne, obecna forma urzędu Prefekta jest moim zdaniem jak najbardziej odpowiednia.
|
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 25-03-2009 16:08 |
|
|
W Artykułach Laterańskich Prefekt zapisany jest jako minister spraw zagranicznych oraz wicepremier. Co do przewodniczenia KA to się nie zgodzę, be ten zaszczyt przypada najważniejszemu biskupowi - Biskupowi Rotrii.
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 25-03-2009 22:11 |
|
|
Lub jego legatowi 
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 27-03-2009 11:00 |
|
|
|
Więc co z SPZ ? Chciałem powiedzieć przy okazji ,że jade do Al Rajn zamiast Jezuitówna rozkaz Syktusa I |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 29-03-2009 19:48 |
|
|
Moja dymisja leży na rękach Regenta. Proszę o podjęcie decyzji.
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 29-03-2009 20:37 |
|
|
Akt prawny ukazał się. Prefekt, na życzenie Brata Victora, został zmieniony.
|