| Autor |
Republika Francuska |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 24-04-2009 21:07 |
|
|
To państwo zwróciło się do mnie czy jest możliwe podpisanie konkordaty.
Paryż, dn. 24. kwietnia 2009
Witam Ekscelencje,
Nazywam się Jean-Pierre Lavandier i reprezentuję Republikę Francuską, (http://rfr.ocoom.pl/), chcielibyśmy podpisać ze Stolicą Apostolską konkordat. Na ile jest to możliwe?
Z poważaniem (-) J.-P. Lavandier
Strona nie działa.Odpisałem ,że jest to możliwe i ,że ich strona nie działa.Przekazuje SPZ mail Pana Lavandiera [email protected] |
|
| Autor |
RE: Republika Francuska |
x Massimiliano de Medici
U�ytkownik
Post�w: 68
Data rejestracji: 26.12.08 |
| Dodane dnia 24-04-2009 22:31 |
|
|
1. Takie pismo powinno wpłynąc do mnie osobiście albo do sekretariatu kurii. 2. Niech się państwo rozrośnie a wtedy można myśleć o konkordacie. W chwili obecnej jest on niepotrzebny. Myślę, że mozna temat spokojnie zamknać 
(--)\r\nks Massimiliano de Medici\r\nStrażnik Pieczęci Zagranicznej\r\nPaństwa Kościelnego Rotria |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 25-04-2009 08:28 |
|
|
|
Ale lepiej by z takim państwem się skontaktować ,może potrzebuje pomocy itp. |
|
| Autor |
Percian de Wega
U�ytkownik
Post�w: 97
Data rejestracji: 04.04.09 |
| Dodane dnia 25-04-2009 09:47 |
|
|
Nawet jeśli potrzebuje, to nie od Rotrii. Takie jest moje zdanie. Myślicie, ze dlaczego Scholandia lub inne większe kraje nie chcą z nami konkordatu podpisać? Bo widzą, że Rotria otacza się właśnie takimi państwami jak Republika Francuska.
W tym wypadku nie chodzi mi bynajmniej o poziom kultury (co znacznie wpływa na postrzeganie) tego Państwa, a raczej na jego wielkość. Jeśli się rozrosną... do ok. 10 obywateli to wtedy można pomyśleć.
Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów |
|
| Autor |
Sykstus I
Super Administrator

Post�w: 181
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 25-04-2009 10:38 |
|
|
W 100% zgadzam się z Bratem Percianem oraz z Bratem Massimiliano.
(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 25-04-2009 20:34 |
|
|
Czy my mamy prowadzić politykę pomocy czy politykę sławy i prestiżu?
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Percian de Wega
U�ytkownik
Post�w: 97
Data rejestracji: 04.04.09 |
| Dodane dnia 26-04-2009 10:43 |
|
|
Jak sobie wyobraża Wasza Ekscelencja wspomóc Republikę Francuską? Kiedy sami przechodzimy gruntowne reformy i nie możemy sobie poradzić z prostym, cotygodniowym wydawaniem kazań?
Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
| Dodane dnia 26-04-2009 12:14 |
|
|
Muszę zaprotestować przeciwko zdaniu Brata Perciana. Kościół winien być tam, gdzie go chcą. Nie możemy odrzucać tych wiernych! Ale aby nie tworzyć z tego osobnej diecezji, niech są przyłączeni do Diecezji Rotryjskiej, a kazania publikować będzie niższy kler, który nie ma własnych diecezji. Taka jest moja propozycja.
Co do pomocy, może ona być różna - pomoc przy zredagowaniu tekstu Konstytucji, pomoc informatyczna (utworzenie strony, banku etc.), itp.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 26-04-2009 16:08 |
|
|
Jeżeli chodzi o Republikę Francuską:
Mikronacja ciekawa, strona ładna jednak wiem, że J.-P. Lavandier dziś zlikwidował Republikę Francuską.
Jesteśmy wirtualną Stolicą Apostolską więc tak jak brat Marco powiedział, nie możemy odrzucać wiernych.
Edytowane przez Percip dnia 26-04-2009 16:15 |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 26-04-2009 22:11 |
|
|
To mały ma zapał ten Lavandier.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
| Dodane dnia 27-04-2009 17:29 |
|
|
Zgadzam się z przedmówcą (ostatnio jakoś często )
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 29-04-2009 07:07 |
|
|
Jaki ojciec taki syn 
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

Post�w: 193
Data rejestracji: 22.12.08 |
| Dodane dnia 29-04-2009 09:33 |
|
|
No i problem rozwiązał się sam .
(-) kard Lorenzo de Medici |