| Autor |
Wydanie 18 |
Abp Tomasz du vallon SJ
Moderator

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 16-02-2009 17:54 |
|
|
Konklawe Od dziś trwa Konklawe (inaczej Rada Kardynałów), którzy mają za zadanie wybranie nowego Biskupa Rotri. Jest jeden faworyt tego konklawe, ale jeśli wiemy coś o wyborach to to, że nic nie wiemy.
Pierwszy Profesor? Rotria chyba będzie miała pierwszego profesora teologii, który tytuł ten zdobył na Uniwersytecie Rotryjskim. Profesorem będzie chyba bp Tomasz du Vallon, doktor teologii, który wypełnił wszystkie wymogi, by dostać ten tytuł.
VRP będzie w UKW Cysosz Zenek - komisarz spraw zagranicznych V RP - napisał na forum UKW, że Pięciopolska zostaje w tej organizacji, ale na pewien czas będzie biernym członkiem, co znaczy, że nie będzie głosować i wypowiadać się.
Edytowane przez Abp Tomasz du vallon SJ dnia 19-02-2009 08:27 |
|
| Autor |
RE: Wydanie 18 |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 19-02-2009 03:53 |
|
|
Mało, ale nie jest źle. Ja mam tylko pytanie co do koloru niektórych liter - czemu?
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
Moderator

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 19-02-2009 08:28 |
|
|
|
Błędy a nowym wydaniu będzie wywiad z nowym Patriarchą ! |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 20-02-2009 00:07 |
|
|
Będę czekał.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 20-02-2009 14:18 |
|
|
Myślę, że nie będzie znowu czerwonych kolorów (błędów). Nie mogę się doczekać wywiadu z nowym Patriarchą, a i później do brata zgłoszę się z pewną propozycją mam nadzieję, że brat się zgodzi 
|
|