| Autor |
RE: Rektor Generalny |
MvF
U�ytkownik

Post�w: 53
Data rejestracji: 01.04.09 |
| Dodane dnia 21-04-2009 16:55 |
|
|
To Kościół Rzymsko-Katolicki jest niczym gangrena trawiąca dzisiejszy świat, ale tylko ten do którego należą ludzie nie potrafiący racjonalnie myśleć. Dzisiaj dysponujemy szeregiem dowodów zarówno naukowych i jak i natury filozoficznej, które wyraźnie wskazują na przekłamania przez wieki trzymane w ukryciu. Kościół jest niczym przedsiębiorstwo, nastawiony na zysk, zwalczający konkurencję i egocentryczny! Z dekalogu płynie jedno przesłanie "Żyj tak, abyś nie krzywdził innych, a jak najwięcej pomagał!". Ludzie znaleźli dobre miejsce na biznes i zaprzepaścili wszystko co niesie ze sobą 10 przykazań. Natomiast Rotria skutecznie rozpowszechniła ten syf na wirtualny świat. Na całe szczęście i tutaj znaleźli się ludzie, którzy wykazują odrobinę inteligencji i potrafią to dostrzec. Chrześcijaństwo zginie marnie, będzie nic nie znaczącym elementem w historii ludzkości, o którym będziemy chcieli jak najszybciej zapomnieć. Jeszcze parę lat! Zaatakujecie mnie pustymi komentarzami i zacznie wygrażać się poprzez wasze równie chore postanowienia! Podobnie jak to dzieje się w świecie realnym. Neverwerld stworzył coś zupełnie odmiennego. Stworzył Kościół, który zasługuje na miano Kościoła Jezusa Chrystusa!
Mam nadzieję, że i w Rotrii znajdą się na tyle inteligentni ludzie, aby wreszcie stwierdzić, że to co tutaj jest uskuteczniane lansuje swym poziomem nie wyżej niż na wysokości krawężnika drogowego.
dr Michał Miotke
Edytowane przez MvF dnia 21-04-2009 17:01 |
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
Post�w: 97
Data rejestracji: 04.04.09 |
| Dodane dnia 21-04-2009 17:07 |
|
|
Niestety, w obliczu takich wydarzeń muszę na czas bliżej nieokreślony wycofać się z życia v-kościoła.
Traktujcie siebie poważnie, a zagranica też tak Was będą traktować. Pozdrawiam.
Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów |
|
| Autor |
August IV
U�ytkownik

Post�w: 62
Miejscowo��: Warszawa/Wilno
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 21-04-2009 18:18 |
|
|
Kościół toworzą przede wszystkim ludzie, a ludzie są różni, są źli, obłudni, dobrzy i, że tak powiem "mieszani" lecz Bracia, wszyscy, w realnym świecie i wirtualnym wierzymy w tego samego Boga, po co te wyzwiska? Niestey muszę przyznać rację Bratu Michałowi, Kościól zmienił się raczej w instytucję, ja sam nie chodzę do kościoła, nie widze w tym sensu, lecz w Boga wierzę, który dla wszystkich ludzie jest Jeden i Ten Sam.
(-) JKM August IV\r\nKról wirtualnego Królestwa Polskiego\r\nWielki Książę Litwy\r\nKsiążę Prus |
|
| Autor |
MvF
U�ytkownik

| Dodane dnia 21-04-2009 20:46 |
|
|
Więc nie życzę sobie, aby Rotria kierowała w stronę Neverwerld jakiekolwiek słowa krytyki. Najpierw poprawcie sytuację u siebie, a potem spoglądajcie na innych.
dr Michał Miotke |
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

Post�w: 193
Data rejestracji: 22.12.08 |
| Dodane dnia 22-04-2009 10:30 |
|
|
Bracie twe postępowanie to czysta herezja! Stolica Apostolska jest jedna i jeden jest jej suweren. Jedynym zwierzchnikiem i suwerenem Kościoła Powszechnego jest Jego Świątobliwość, Najjaśniejszy Pan, Ojciec Królów i Książąt, sługa sług Bożych Sykstus I.
(-) kard Lorenzo de Medici |
|
| Autor |
August IV
U�ytkownik

Post�w: 62
Miejscowo��: Warszawa/Wilno
| Dodane dnia 22-04-2009 11:36 |
|
|
Drodzy Bracia! Nie zapominajmy, że jest to wirtual, jedynym zwierzchnikiem Kościoła Katolickiego jest papież, obecny Benedykt XVI, a zwierzcnikiem wszystkich chrześciajn jest Bóg.
(-) JKM August IV\r\nKról wirtualnego Królestwa Polskiego\r\nWielki Książę Litwy\r\nKsiążę Prus |
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

| Dodane dnia 22-04-2009 11:54 |
|
|
Wasza Królewska Mość! Dobrze wiem, że zwierzchnikiem kościoła w realnym świecie jest Papież Benedykt XVI który jest realnym przywódcą religijnym. Natomiast w świecie wirtualnym sprawa ma się inaczej WKM jest wirtualnym królem a JŚ jest wirtualnym suwerenem kościoła powszechnego na cały v-świat i tak jak w realnej rzeczywistości takowe odszczepieństwo zapewne nie było by tolerowane w Kościele Katolickim. Idealnym przekładem są Lefebryści z których niedawno zdjęto ekskomunikę.
|
| Autor |
MvF
U�ytkownik

| Dodane dnia 22-04-2009 15:55 |
|
|
Kto uznał Sykstusa I? Banda dzieciaków bawiąca się w kardynałów. Dla mnie on nie znaczy więcej niż Pan, mój kolega z klasy czy Kaczyński. Dlatego przestańcie pisać takie bzdury, bo ośmieszacie samych siebie.
dr Michał Miotke |
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
| Dodane dnia 22-04-2009 17:08 |
|
|
A co ma do tego Kaczyński? Proszę nie dawać nam pretekstu do stwierdzenia, że to pan jest dzieckiem.
Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów |
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

| Dodane dnia 22-04-2009 17:22 |
|
|
Panie Miotek twa postawa jest żenująca widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz. Powszechnie wiadomo, że cieszy się Pan złą renomą i to nie tylko w Stolicy Apostolskiej Rotria ale i w Sarmacji, Scholandi etc. I również jest Pan nikim tak jak w wirtualnym świecie tak i w realnym, stare łacińskie przysłowie mówi (ulubiony cytat Sykstusa) Z"Ablue, pecte canem, canis est et permanet idem".
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 22-04-2009 18:13 |
|
|
Oczywiście, że ten Miotke (prędzej będę skwierczał na stosie, niż zwał go Bratem) jest nikim! Nich ruszy do roboty swoje cztery litery, a nie krytykuje innych!
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
MvF
U�ytkownik

| Dodane dnia 22-04-2009 21:01 |
|
|
Ty kolego nie będziesz mnie pouczał. Zrobiłem dla mikronacji tyle, że nawet nie jesteś w stanie sobie tego wyobrazić i to w czasie, kiedy ty nie potrafiłeś poprawnie wymówić nazwy twojej ukochanej przeglądarki internetowej. Twoja praca kończy się pieprzeniu głupot i wydawaniu chorych postanowień. Dlatego zastanów się nad tym co piszesz, bo robisz z siebie pośmiewisko. To samo tyczy się de Mediciego. Ja jestem w wirtualnym świecie jedną z najbardziej znanych postaci. Gówno mnie to obchodzi z jakiej strony, ale jestem. Wy nigdy do tego nie dojdziecie.
dr Michał Miotke |
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
| Dodane dnia 22-04-2009 21:43 |
|
|
Gdy zapytam w Elderlandzie czy znacii Pana Miotke usłyszę odpowiedź: nie lub polecą niemiłe epitety. Podobnie w Scholandii.
P.S. Czas zamilknąć.
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
| Dodane dnia 22-04-2009 21:47 |
|
|
Nie wiem czy zamykać, bo temat jest o Rektorze Generalnym, ale zszedł na kłutnię. Dr. Miotke został wydalony z PK na jakiś czas.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
x Massimiliano de Medici
U�ytkownik
Post�w: 68
Data rejestracji: 26.12.08 |
| Dodane dnia 22-04-2009 22:59 |
|
|
A ja dodatkowo wnoszę o odebranie mu tytułu naukowego ponieważ nie jest godny nosić tytułu doktora wydanego przez uniwersytet rotryjski 
(--)\r\nks Massimiliano de Medici\r\nStrażnik Pieczęci Zagranicznej\r\nPaństwa Kościelnego Rotria |
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

| Dodane dnia 22-04-2009 23:18 |
|
|
Panie Miotek! Sądziłem, że okażesz się Pan osobą bardziej elokwentną tymczasem srogo się pomyliłem.
(-) kard Lorenzo de Medici
Edytowane przez Sykstus I dnia 23-04-2009 10:17 |
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 23-04-2009 10:15 |
|
|
I co z tego, że zdobył pan tak wiele w tym wirtualnym świecie jeżeli pan ma aroganckie zachowanie... I powiem tu moje ulubione przysłowie "Nie szata zdobi człowieka". Tak więc nie liczy co ma pan zewnątrz (osiągnięcia), lecz co w duszy. A jak widać pana dusza to wrak.
Edytowane przez Percip dnia 23-04-2009 10:20 |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 23-04-2009 16:39 |
|
|
ON znany?! Bracia, podziękujmy Panu Bogu za nowy powód do radości i śmiechu! Hahahahaha 
Wolałbym, żeby nikt mnie nie znał, niż żeby znali od tej strony, co tego całego Miotke 
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
| Dodane dnia 23-04-2009 20:55 |
|
|
Ja apeluję do księdza Victora kardynała de Zeppa, aby nie zamykał tego tematu, a usuwał wszystkie posty, które nie są na temat.
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
| Dodane dnia 24-04-2009 03:20 |
|
|
To jest Brata zakon, ja nie chcę się mieszać w jego administrację. Ma Brat wszystkie uprawnienia.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|