| Autor |
Rektor Generalny |
Percian de Wega
Moderator
Post�w: 97
Data rejestracji: 04.04.09 |
| Dodane dnia 12-04-2009 00:26 |
|
|
Bracia!
Krótko po północy Czcigodni Ojcowie zgromadzeni na Zebraniu Generalnym obrali mnie pierwszym Rektorem Generalnym v-Zakonu Stowarzyszenia Apostolstwa Katolickiego księży Pallotynów.
Informacje stricte techniczne. W tym miejscu proszę zgłaszać wszelkie pytania, a także prośby o przyjęcie w do wspólnoty księży Pallotynów. 
Postanowienia Rektora Generalnego:
1. v-Zakon Pallotynów tworzy dwie pierwsze prowincje: -Prowincja Nowolondyńska (New London, Monarchia Neverveldu) z księdzem pallotynem P. de Wegą-Starckiem na czele (tj. Ojcem Prowincjałem). W obowiązkach Ojca Prowincjała wspomagać będzie go ojciec Adrian Scott.
-Prowincja Almańska (Al-Mana, Sułtanat Al-Rajn) z księdzem pallotynem P. de Wegą-Starckiem na czeke (tj. Ojcem Prowincjałem).
Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów |
|
| Autor |
RE: Rektor Generalny |
August IV
U�ytkownik

Post�w: 62
Miejscowo��: Warszawa/Wilno
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 12-04-2009 08:47 |
|
|
Ma Brat prawo do herbu 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Monastergen.png
(-) JKM August IV\r\nKról wirtualnego Królestwa Polskiego\r\nWielki Książę Litwy\r\nKsiążę Prus |
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
| Dodane dnia 12-04-2009 11:29 |
|
|
Tak, wiem.
Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów |
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
| Dodane dnia 12-04-2009 15:41 |
|
|
Postanowienia Rektora Generalnego: 1. Przyjmuje się w krąg v-Zakonu Stowarzyszenia Apostolstwa Katolickiego księży Pallotynów, brata Alaha Kowalskiego. Brat A. Kowalski otrzymuje tytuł: ojciec A. Kowalski, Pallotyn.
2. Ustanawia się Prowincję Warszawsko-Wileńską (wirtualne Królestwo Polskie). Ojcem Prowincjałem zostaje August IV, Pallotyn. 
Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów
Edytowane przez Percian de Wega dnia 12-04-2009 18:28 |
|
| Autor |
alah kowalski
U�ytkownik
Post�w: 30
Data rejestracji: 26.02.09 |
| Dodane dnia 12-04-2009 16:11 |
|
|
|
witam braci i ciesze sie ze zostałem przyjety |
|
| Autor |
August IV
U�ytkownik

| Dodane dnia 12-04-2009 17:30 |
|
|
Ja także zostały przyjety, jako osoba świecka Jeśli Bratu Generałowi nie robi to różnicy, to chciałbym, by prowncja w Rzeczpospolitej nazywała się Prowincją Warszawsko- Wileńską 
(-) JKM August IV\r\nKról wirtualnego Królestwa Polskiego\r\nWielki Książę Litwy\r\nKsiążę Prus |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
| Dodane dnia 13-04-2009 01:06 |
|
|
Powodzenia życzę.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
| Dodane dnia 17-04-2009 15:02 |
|
|
Z dniem dzisiejszym, tj. 17 kwietnia 2009r., ojciec A. Kowalski zostaje wydalony z v-Zakonu Stowarzyszenia Apostolstwa Katolickiego księży Pallotynów, pozbawia się go sutanny oraz godności Pallotyna. Usunięty zostaje, także z Prowincji Nowolondyńskiej.
|
| Autor |
alah kowalski
U�ytkownik
Post�w: 30
Data rejestracji: 26.02.09 |
| Dodane dnia 18-04-2009 14:48 |
|
|
|
PRZEPRASZAM WAS ! |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 19-04-2009 06:24 |
|
|
Bracie Rektorze, Możemy poznać powód wydalenia Brata Alaha?
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
August IV
U�ytkownik

| Dodane dnia 19-04-2009 10:43 |
|
|
Ja także chciałbym się dowiedzieć 
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
| Dodane dnia 19-04-2009 17:59 |
|
|
Jak już Bracia zauważyli na forum brat Alah odbiegał stosunkowo mocno i wyraźnie od pewnych norm i standardów, które w szczególności godziły w imię Rotrii (Monarchia Neverweld i mnóstwo błędów popełnionych w niej przez wydalonego).
Sprawa była konsultowana z Jego Świątobliwością i wraz z nim podjąłem decyzję.
|
| Autor |
August IV
U�ytkownik

| Dodane dnia 20-04-2009 19:26 |
|
|
Czcigodny Bracie Generale! Ojcze Najjaśnieszy Sysktusie !
W Monarchii Neverwerld doszło do rozłamu, powstał Kościól Powszechny z JŚ Pawłem I na czele. Wysłałem już list do JŚ, by począł kroki w kierunku ekumenizmu i nawiązania z nami stosunków, mam nadzieję, że postapiłem dobrze.
|
| Autor |
MvF
U�ytkownik

Post�w: 53
Data rejestracji: 01.04.09 |
| Dodane dnia 20-04-2009 20:51 |
|
|
Rozłam był jak najbardziej uzasadniony. Ignorancja Rotrii natomiast nie.
dr Michał Miotke |
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
| Dodane dnia 20-04-2009 22:09 |
|
|
Popieram, a zarazem wspieram Twoja działania, Bracie Auguście.
|
| Autor |
Percian de Wega
Moderator
| Dodane dnia 20-04-2009 22:20 |
|
|
Swoją drogą. To nie poważne. W tym momencie i Rotria, i ów kościół oraz Neverweld utraciły na swojej wartości. Jeśli Czcigodni Kardynałowie w końcu będą CZCIGODNYMI Kardynałami być może przestanie dochodzić do jakichkolwiek rozłamów, a tym samym na narażanie się na utratę reputacji Rotrii.
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

Post�w: 193
Data rejestracji: 22.12.08 |
| Dodane dnia 20-04-2009 23:46 |
|
|
Kuria Rotryjska z polecenia Jego Świątobliwości Patriarchy Sykstusa I.
Jego Świątobliwość oznajmia co następuje:
Drodzy Bracia!
Jego Świątobliwość, Najjaśniejszy Pan Sykstus I jest wielce zasmucony zaistniałą sytuacją. Jak powszechnie wiadomo rozłam w kościele jest jak gangrena która trawi ciało, ciałem tym jest kościół powszechny. Jego Świątobliwość pokłada głębokie nadzieje, że ów problem zostanie rozwiązany i nie potrzebna będzie amputacja chorej kończyny, jaką jest wyżej wymieniony samozwańczy kościół. Ojciec Sykstus wzywa was Bracia do działania i sprowadzenia zbłąkanej trzódki do jednej zagrody Pańskiej.
Z upoważnieniem Patriarchy: (-) kard. Lorenzo de Medici
(-) kard Lorenzo de Medici |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 21-04-2009 00:33 |
|
|
Ja jestem bardzo niezadowolony rozłamem. Wniosę o persona non grata wszystkich zamieszanych w ten nielegalny wyczyn!
|
| Autor |
Sykstus I
Super Administrator

Post�w: 181
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 21-04-2009 11:29 |
|
|
Czcigodni Bracia! Kościół rotryjsko-katolicki posiada następujące cechy: jest"Jeden, święty, powszechny, i Apostolski". Są to znaki cechujące jedyny i słuszny kościół. Unam Sanctam-Jeden Święty oznacza to, że jeden jest kościół powszechny i mu należna cała cześć i chwała. Dlatego uważam, że wyżej wymieniona organizacja kościelna nie ma prawa nazwać się Kościołem Powszechnym i jest swoistym uzurpatorem. Od dziś mówimy, wygłaszamy, twierdzimy, że każdy mieszkaniec v-świata w imię własnego zbawienia powinien podlegać rotryjskiemu pontyfikowi.Duch Święty utrzymuje jedność każdego chrześcijanina z Jezusem Chrystusem w taki sposób jak latorośl jest zjednoczona z krzewem winnym (J 15,5). Tak i my stanowimy i utrzymujemy jedność Kościoła v-świecie.
(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc
Edytowane przez Sykstus I dnia 21-04-2009 11:37 |
|
| Autor |
August IV
U�ytkownik

| Dodane dnia 21-04-2009 14:28 |
|
|
Bracia! Nie możemy obrzucać się wzajemnie persona-non-gratami, nie może odrzucić Neverwerldzkiego Kościoła i zerwać z nim kontaktów, bo jest tym gorszym. Rozumiem ich gniew w stosunku do Rotrii, ociągałośc Państwa Kościelnego doprowadziła do tego stanu.
|