Strona Główna · Prawo Rotrii · Forum March 17 2024 20:20:14
Nawigacja
Różne
Strona Główna
Podstawowe informacje o Rotrii
Mapa Miasta Stołecznego Rotria i całego państwa
Geografia Rotrii
Rejestry
Obywatele i duchowieństwo
Prawo Rotrii
Forum
Władza
Konsylium Apostolskie
Prefektura Generalna
Trybunał Rotryjski
Kuria Patriarsza
Kultura
Uniwersytet Rotryjski
Muzeum Laterańskie w Rotrii
Budowle sakralne w Rotrii
Pałac i Bazylika Laterano
Historia
Kalendarz liturgiczny
Filharmonia Narodowa Rotrii
Instytut Heraldyczny
Siedziby władz Rotrii
Pałac Laterański
Pałac i Bazylika Św. Augustyna
Ważne dla Rotrii strony
Gazeta ,,Głos Rotrii"
Czat Rotrii
Gwardia Apostolska
Towarzystwo Jezusowe
Kalendarz Kazań
Inne
Kontakt
Szukaj
U�ytkownik�w Online
Go�ci Online: 1
Brak U�ytkownik�w Online

Zarejestrowanch Uzytkownik�w: 254
Najnowszy U�ytkownik: Baal
W�tki na Forum
Najnowsze Tematy
Przenosiny
Odebranie obywatelstw
Urodziny Cesarza Tok...
Witam!
Obywatelstwo
Najciekawsze Tematy
Prawo Zwyczajowe [77]
Bóg- Ojciec wszy... [69]
Wolne stanowiska [61]
III Sobór Latera... [60]
List do kardynał... [60]
Ostatnie Artyku�y
NK-4/2009 Dowódca G...
KN-3/2009 Rotria-Ces...
NK-3/2009 powołanie...
RP-1/2009
ST-1/2009 Kolegium J...
Zobacz Temat
Państwo Kościelne Rotria | v-Zakon księży Pallotynów | Gabinet Rektora Generalnego
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor Informacje
Percian de Wega
Moderator

Post�w: 97
Data rejestracji: 04.04.09
Dodane dnia 12-04-2009 12:50
Bracia!

Pallotyni wysłali już dwie pierwsze misje! Ja wraz z ojcem Adrianem udaliśmy się do Monarchii Neverweld. Druga misja, w mojej osobie, udała się do Sułtanatu Al-Rajn. W obu tych Prowincjach v-Zakonu księży Pallotynów przywitano Nas ciepło i gościnnie.

W Neverweldzie niebawem ma się pojawić oddzielne podforum przeznaczone dla Naszych duchownych i ich nauk.

W Sułtanacie jestem na etapie nawiązywanie dialogu ekumenicznego z przedstawicielami Yslamu Rajńskiego i Buddyzmu.

Ponawiam zaproszenie do wstąpienia do zgromadzenia Pallotynów. smiley
Może wstąpić każdy mężczyzna. Zarówno ze święceniami kapłańskimi, bądź też nie.

Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów
Wy�lij Prywatn� Wiadomo��
Autor RE: Informacje
Percian de Wega
Moderator

Dodane dnia 12-04-2009 19:28
Bracia!

W Neverweldzie sytuacja się układa. To tyle na jego temat.

Odwrotnie w Sułtanacie, gdzie pojawiają się akcenty antyrotrio-katolickie.
Oczywiście nie dopuszczają się tego wyżej postawieni urzędnicy czy media.
W takich okolicznościach ciężko będzie nawiązywać jakiekolwiek rozmowy, nie wspominając o dialogu ekumenicznym.

Dlatego pozostanę tam kilka dni jeszcze. Sam nic tam nie zdziałam. Pojawia się pytanie czy w ogóle trzeba tam coś działać.... brak katolików, brak jakiejkolwiek chrześcijańskiej inicjatywy. Osobiście uważam, że dopóki wierni z tam tego regionu sami Nas nie poproszą o duchowe przewodnictwo nie powinniśmy tam wchodzić ze swoimi butami.

Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów
alah kowalski
U�ytkownik

Post�w: 30
Data rejestracji: 26.02.09
Dodane dnia 12-04-2009 20:13
bracie a moze lepiej niech brat wraca to niebezpieczne

alah kowalski\r\nminister informatyki piotrusiovie\r\nkancelialia prezydenta piotrusiova
Arcybiskup Pietro Mancini
U�ytkownik

Post�w: 242
Data rejestracji: 27.01.09
Dodane dnia 12-04-2009 21:29
Chciałbym poinformować w imieniu Towarzystwa Jezusowego, że liczymy na współprace z braćmi, szczególnie zaś w sprawach głoszenia Chrystusa.

(-) Arcybiskup Pietro Mancini
Percian de Wega
Moderator

Dodane dnia 12-04-2009 23:17
W takim razie porozumienie gotowe! smiley

Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
Data rejestracji: 17.12.08
Dodane dnia 12-04-2009 23:52
Bracie Pietro, wystarczy ogłosić termin Kongragacji Jezuitów, wstąpię do Zakonu i wybierzemy Generała. Potem ruszamy do Al Rajnu!

(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08
Dodane dnia 13-04-2009 01:02
Bracia Zakonni,
Oto moje przesłanie ws. ewangelizacji Al Rajnu.

Al Rajn to państwo niepewne pod względem rotryjskiego Katolicyzmu. Należy uważać, żeby nie zrójnować naszej szansy nawrócenia tego państwa. Jeżeli "wejdziemy tam z butami", szybko zostaniemy z tamtąd wyproszeni. Lecz jeżeli będziemy prowadzić ewangelizację małymi kroczkami tj. zaprzyjaźnimy się z władzami, Muzułmanami i Buddystami, będziemy w święta wygłaszać krótkie nauki itd. zostaniemy tam oglądani z jak najlepszej strony i staniemy się autorytetem. Takie jest moje stanowisko i stanowisko kardynalatu mego.

(-) kard. de Zepp

NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.
\r\n\r\n
\r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Dodane dnia 13-04-2009 12:04
Takoż i ja sądzę jak umiłowany ojciec mój. Pod hasłem ,,ruszamy do Al Rajnu" miałem na mysli właśnie takie działania, jak opisał wielmośzny kardynał de Zepp. Na pewno nie możemy wyskoczyć im z hasłem: nawróćcie się bo będziecie potępieni!

(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae
Percian de Wega
Moderator

Dodane dnia 13-04-2009 13:14
Gwoli ścisłości. Nie nawracam ich tam na siłę. Pojawiają się, jak powiedziałem, akcenty antyrotryjskiego, ale władze ogólnie są za nawiązaniem dialogu ekumenicznego, między wyznaniami.

Myślę, że to już czas, aby zastanowić się nad tym, jak ma on wyglądać. smiley

Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Dodane dnia 13-04-2009 17:50
Przede wszystkim, nie należy stosować żadnej krytyki wobec ich religii i nie należy się wdawać w dyskusje, mające dowieść, że któreś z wyznań jest ,,bez sensu", bo nawet jak przedstawimy logiczne argumenty, oni tym bardziej będa obstawać przy swoim smiley

Postępujmy jak Jan Paweł II - za nasze grzechy przepraszajmy, módlmy się we wspólnych intencjach razem, ale każdy po swojemu itp.

alah kowalski
U�ytkownik

Dodane dnia 14-04-2009 09:25
Bracie Marco ale wiara islam jest strarsza od katolickiej gto moze lepiej tam nie nawracac ludzi

alah kowalski\r\nminister informatyki piotrusiovie\r\nkancelialia prezydenta piotrusiova
August IV
U�ytkownik

Post�w: 62
Miejscowo��: Warszawa/Wilno
Dodane dnia 14-04-2009 09:40
Ja uznaje Mahometa za wielką osobistość, za wielkiego Proroka. Jestem za tym, by nawiązać jakieś stosunki z tą religą oraz z Buddyzmem. Musimy ich zapewnić o naszych pokojowych stosunkach smiley

P.S.
Czcigodny Bracie Alahu, czy avatar Brata nie jest taki sam jak avatar Brata kardynała Victorjosa ;-)

(-) JKM August IV\r\nKról wirtualnego Królestwa Polskiego\r\nWielki Książę Litwy\r\nKsiążę Prus
Sykstus I
Super Administrator

Post�w: 181
Dodane dnia 14-04-2009 09:45
Bracie co Brat wygaduje, islam jest młodszy od chrześcijaństwa a jeśli mówimy o kościele chrześcijańskim czyli powszechnym to mówimy o kościele katolickim (catholicam-pwszechny). Islam jako religia powstał w roku 622, natomiast pierwszym biskupem Rzymu był św. Piotr, jego pontyfikat przypada na 30 r11; 64 r.n.e.

(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc
August IV
U�ytkownik

Dodane dnia 14-04-2009 10:04
Czcigodni Bracia, Najjaśnieszy Ojcze! Przemyślałem sobie całą sytuację i pozwolę wypowiedzieć swoje zdanie na ten teamt.
Zadaniem Rotrii jest ewangelizacjia v- świata, według mnie Rotria doskolane spełnia swoją rolę smiley a Sułtanat, mały, nikomu niewadzacy Kraj, którego kultura opiera się na kulturze islamu i Arabii. Według mnie powinniśmy grzecznie porozmawaić z władzami Sułtanatu, zapewnić ich o naszych pokojowych i ekumenicznych intencjach, jeśli wydzielą nam kawałek forum będzie doskonale smiley Na początku powinniśmy nawiąząc stosunki z rajńskim Islamem i Buddyzmem, potem zacząć poblikować kazania, lecz nie nawracajmy na siłę, gdyż kultura Sułtanatu to Islam. Nie zapominajmy o dwóch rzeczach: Islam ma tego samego Boga (arb. Allah- Bóg) co chrześcijanie, a ekumenizm polega na wzajmenych ustępstwach smiley

(-) JKM August IV\r\nKról wirtualnego Królestwa Polskiego\r\nWielki Książę Litwy\r\nKsiążę Prus
alah kowalski
U�ytkownik

Dodane dnia 14-04-2009 11:33
ma brat racje trzeba ewagelizowac tych ludzi

August IV
U�ytkownik

Dodane dnia 14-04-2009 11:47
Ewangelizować? To może zaszkodziś kulturze Sułtanatu, kulturze Islamu, przede wszystkim ekumenizm, a co dalej to się zobaczy smiley, przynajmniej ja tak sądze.

Percian de Wega
Moderator

Dodane dnia 14-04-2009 12:09
Mi się wydaje, że Brat Alah nie rozumie za wiele...
Brat August nie wspominał nic o ewangelizacji, a o ekumenizmie. To dwie różne rzeczy.

alah kowalski
U�ytkownik

Dodane dnia 14-04-2009 13:35
Bracia ale monza robic to i ewagelizowac ale nie tak ostro tylko łagodnie

Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Dodane dnia 15-04-2009 19:49
Żadnej ewangelizacji na siłę. Trzeba zacząć od dialogu ekumenicznego.

ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Dodane dnia 17-04-2009 03:02
Punkt pierwszy - przyjaźń międzywyznaniowa.

NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.
\r\n\r\n
\r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister
Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa U�ytkownika

Has�o

Zapomniane has�o?
Wy�lemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mog� dodawa� posty w shoutboksie.

Marco kard de Zepp SJ
31/07/2009 22:33
Wystarczy się zarejestrować i udzielać na forum smiley A tak w ogóle to miło mi powitać.

kilan95
31/07/2009 11:45
jak zamieszkac tutaj

Marco kard de Zepp SJ
25/07/2009 13:19
Witamy, Bracie.

Lucjusz Cardozo
24/07/2009 20:44
Witam wszystkich, nazywam się Lucjusz Cardozo i chciałbym zamieszkać w tym państwie smiley

Yamamoto Isoroku
20/07/2009 20:34
Wiele osób ma mylne wyobrażenie wirtualnych państw. Należy im wyjaśnić co i jak.

Marco kard de Zepp SJ
20/07/2009 10:50
duchownym. Wtedy możesz zostać wysłany z misją do jakiegoś kraju lub coś w tym guście smiley Jak tu żyć? Tak, jak żyłbyś w Watykanie. Najlepiej udzielaj się na forum, zawsze możesz też poprosić nas o pomo

Marco kard de Zepp SJ
20/07/2009 10:49
Jest z lekka nieaktualny smiley Ale wygląda to ogólnie tak, że możesz tu działać jako świecki w jakichś własnych inicjatywach, lub skończyć studia (zgłoś się na forum w dziale Uniwerstetu) i zostać duchow

Bercik91
19/07/2009 23:27
A jest jakis poradnik jak tu zyc?

kard Lorenzo de Medici
19/07/2009 12:34
W to się nie gra, nie jest to gra ale wirtualne państwo.

Bercik91
18/07/2009 23:54
jak sie wto gra?

Archiwum